Windows NTFS backup-objekt "include" -egenskap

Inkluderar fastigheten

Från och med ZWC 3.3.6 include egendom kan läggas till en post i din “/etc/amanda/<BackupSetName>/disklist.conf”-Fil i följande form:

klient-värdnamn "alias" "sökväg-till-katalog-till-säkerhetskopia" {zmc_windows_base include " "[... klipp ...]

Detta leder till att amanda bara säkerhetskopierar de filer eller mappar i säkerhetskopieringsobjektet som matchar PATTERN.

Acceptabla mönster

För Windows NTFS-säkerhetskopior finns följande krav för inkluderingsmönster:

• måste vara a relativ väg, inte en absolut väg
  • ZWC kan använda jokertecken * (en eller flera tecken) eller ? (ett av alla tecken) för filnamn globbing
  • snedstreck “\”Mellan mappnamn måste undvikas, eftersom“\\"
  • flera mönster kan läggas till en enda inkluderingsegenskap

Här är några arbetsexempel för ett objekt som säkerhetskopierar “C:\"

MönsterEffekt
include "Program Files\\java"säkerhetskopiera "C:\Program Files\java" katalog
include "*.doc" "*.pdf" "*.txt"säkerhetskopiera DOC-, PDF- och TXT-filer från alla mappar under "C:\"
include "Test\\*.xlsx"säkerhetskopiera XLSX-filer från vilken mapp som helst "Test" i alla "C:\"

Här är några felaktiga inkluderingsmönster:

MönsterFel
include "C:\Program Files\VMware\Infrastructure"detta är en absolut väg
include "Program Files\Common Files"backslash “\”Har inte undkommits
include "./Program Files"

include ".\\Program Files"
"./"Och".\\”Mönster är inte giltiga