NDMP Backup Configuration

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

• Om det finns en brandvägg på Amanda Server bör en regel läggas till för att lita på varje NDMP-enhet som säkerhetskopieras.
  • NDMP-tjänsten måste vara aktiverad på NDMP-apparaten
  • NDMP-licensen måste vara en del av filen / etc / zmanda / zmanda_license

Konfigurera NDMP-volymer / kataloger för säkerhetskopiering

Vi rekommenderar att du skapar separata säkerhetskopieringsuppsättningar för NDMP-säkerhetskopiering.

Lägg till NDMP-poster i säkerhetskopieringsuppsättningen med Säkerhetskopiering | Vad:

Välj NDMP från Filsystem:

Filer värdnamn: IP för NDMP Filer
Volymnamn: Namn på NDMP-volymen
Katalog: Katalog över NDMP-volymen som säkerhetskopieras
Säljare: NDMP-leverantör
Användarnamn: Användarnamn för NDMP-filer med NDMP-behörigheter för säkerhetskopiering och återställning
Lösenord: Lösenord som matchar ovanför användarnamnet
Autentyp: Typ av autentisering som används för att ansluta till NDMP-apparaten
Datasökväg:

DirectTCP - Säkerhetskopior skickas från apparaten direkt till växlaren, båda tillgängliga med NDMP Filer
Amanda - Tillåter användare att säkerhetskopiera till media som är tillgängliga från Amanda Server

Komprimering och kryptering: Endast tillåtet om du använder Amanda Data Path

Klick Lägg till

För direkt NDMP- och 3-vägs NDMP-konfigurationer krävs ingen säkerhetskopieringsenhet.

För fjärranslutna NDMP-konfigurationer krävs en disk-, band- eller molnenhet.

/ etc / amanda / <reservuppsättning> (där <reservuppsättning> ersätts med det faktiska namnet på din reservuppsättning), kontrollera att det finns en fil ndmp_filer_shares. Om det inte finns, skapa filen med följande innehåll:

"IP of Filer" "/ vol / backupvol" "root" "root_password" md5 Obs: "/ vol / backupvol" kan ersättas med "/ vol / restorevol" eller ett jokertecken (*) kan användas för att inkludera alla.

Ersätt à ¢ €Š“IP för Filerà ¢ €� och à ¢ €œ / vol / backupvolà ¢ €� med filern IP-adress och sökvägen till säkerhetskopieringsvolymen.

Den här filen behöver endast läsas av amandabackup-användaren, vilket kan göras med följande kommando:

chown amandabackup / etc / amanda / <reservuppsättning> / ndmp_filer_shares chmod 600 / etc / amanda / <reservuppsättning> / ndmp_filer_shares

Förbättra säkerhetskopieringsprestanda

• Netapp-filers stöder upp till 16 säkerhetskopierings- och återställningsåtgärder åt gången. Det betyder att vi kan dela säkerhetskopian i flera uppsättningar och göra dem parallellt.
  • 3-vägs NDMP fungerar bra för detta eftersom Amanda Server inte skapar en flaskhals.
  • NDMP-jobb har lägst prioritet jämfört med alla andra uppgifter i Netapp Filers. Schemalägg jobb vid en tidpunkt där arkiveraren inte används eller är under tung belastning.
  • Kontrollera om DAR är inaktiverad för filern. Om DAR är aktiverat kommer detta att påverka backup-prestandan kraftigt.
  • Felaktiga skivor på filern som ingår i säkerhetskopian kan också påverka prestandan kraftigt.