Zmanda Windows Client -ominstallationsprocess

• Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

Denna ominstallationsprocess kommer att bevara klientkonfigurationsdata men ta bort den ursprungliga applikationen helt.

Innan du gör något bör du först anteckna amandabackup användarens Lösenord, och vilken som helst servervärdnamn eftersom de kommer att behövas under ominstallationen.

När du uppgraderar Zmanda Windows Client till en nyare version rekommenderas att du först tar bort den gamla versionen.

Uninstall:

• Öppna fönstret Program och funktioner från kontrollpanelen
  • Hitta Zmanda Client för Windows - Desktop Edition och klicka på Avinstallera
  • Vill du avinstallera Zmanda Client för Windows - Desktop Edition? [versionsnummer] Klicka på Ja
  • Vill du bevara Zmanda Backup Client-konfigurationen? Klicka på Ja

Avinstallerad. Klicka på Slutför

Om du inte redan har gjort det, skaffa den senaste versionen av Zmanda Windows Client från https://network.zmanda.com/.

Installera:

Obs! Installera alla Microsoft Visual C ++ - omfördelningsbara produkter efter behov. (Dessa kommer med nedladdningspaketet)

• Kör installationspaketet setup.exe
  • Tillåt om UAC ber om tillstånd att låta installationen köras
  • Håller med användarvillkoren - Klicka på Fortsätt
  • Välj Installera katalog - Klicka på Fortsätt
  • Ange LOCAL amandabackup-lösenord (sparades tidigare) - Klicka på Fortsätt
  • Ange servernamn åtskilda av komma [IP / värdnamn] - Klicka på Fortsätt
  • Vid den här tiden är vi redo att installera - Klicka på Installera

Installationsprocessen tar cirka 20 sekunder eller mindre på en mycket grundläggande server.