Zmanda Avinstallera information konsoliderad

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE) och Zmanda Recovery Manager för MySQL (ZRM)

• Försiktighet: Processerna i detta dokument kräver användning av kommandon som, om de används felaktigt, kan ta bort viktiga filer eller på annat sätt göra din dator oanvändbar utan förvarning. Använd dessa kommandon exakt enligt vad som anges om inte annat anges. Läs alltid dessa instruktioner noggrant innan du tar dem i bruk. *

Vissa program (särskilt ZRM & AE) använder några av samma kataloger, se till att du bara tar bort de kataloger som innehåller de filer du inte längre behöver om du har dessa program installerade på samma maskin.

Avinstallera Amanda Enterprise

För att avinstallera Amanda Enterprise (nedan kallad AE) -klienten eller -servern från ett * nix-system, följ stegen nedan i den angivna ordningen.

1. Kör följande kommando för att avinstallera AE. # / Opt / zmanda / amanda / avinstallera
  2. Ta bort eventuella kvarvarande kataloger och filer. # Rm -rf / etc / amandates / # rm -rf / etc / amanda /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av ovanstående katalog om du vill behålla dina gamla konfigurationer innan du tar bort den.
    # rm -rf / opt / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / # rm -rf / var / lib / amanda /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av katalogen ovan om du har en vtapes-mapp i den som innehåller all nödvändig data.
  3. Hitta och döda alla AE-processer som finns kvar med hjälp av kommandot kill nedan. # Ps -ef | grep -e amanda -e zmc -e zmanda
  4. När du har slutfört ovanstående kör du följande kommandon för att säkerställa att AE avinstalleras helt. # Rpm -qa | grep amanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zmanda

AE Manuell avinstallation

Ibland kan det vara nödvändigt att avinstallera programmet manuellt om AE inte kan slutföra installationen eller avinstallera korrekt. Instruktionerna nedan hjälper dig att göra detta.

1. Kör följande kommandon som rootanvändare för att ta bort AE-filer och mappar. # Rm -rf / etc / amandates / # rm -rf / etc / amanda /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av ovanstående katalog om du vill behålla dina gamla konfigurationer innan du tar bort den.
    # rm -rf / opt / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / # rm -rf / var / lib / amanda /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av katalogen ovan om du har en vtapes-mapp i den som innehåller all nödvändig data.
  2. Hitta och döda alla AE-processer som finns kvar med hjälp av kommandot kill nedan. # Ps -ef | grep -e amanda -e zmc -e zmanda
  3. Ta bort följande paket med din Package Manager. Detta kräver rootbehörigheter. Kommandon varierar per pakethanterare, hitta ditt system och bygg kommandot därifrån.

• Användningsexempel - # yum remove zmc_aee

RHEL / CentOS - # yum remove <PackageName>
    Debian / Ubuntu - $ sudo apt-get remove --purge <PackageName>
    SUSE - # zypper remove <PackageName>
    Fedora - # dnf remove <PackageName>
    Solaris - # /usr/sbin/pkgrm <PackageName>
    Oracle - # /#rpm -e <PackageName>

• Paketnamn

amanda_enterprise-backup_server
    amanda_enterprise-extensions-server
    zmc_aee
  4. När du har slutfört ovanstående kör du följande kommandon för att säkerställa att AE avinstalleras helt. # Rpm -qa | grep amanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zmanda

Avinstallera Zmanda Recovery Manager

För att avinstallera Zmanda Recovery Manager-server (nedan kallad ZMC) från ett * nix-system, följ dessa steg i den angivna ordningen.

1. Kör följande kommando som rotanvändare för att avinstallera ZRM. # / Opt / zmanda / zrm / avinstallera
  2. Ta bort eventuella kvarvarande kataloger och filer. # Rm -rf / etc / mysql-zrm /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf om du vill behålla dina gamla konfigurationer innan du tar bort katalogen ovan.
    # rm -rf / etc / zmanda / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / common / # rm -rf / opt / zmanda / zrm /
  3. Hitta och döda alla ZRM-processer som finns kvar med hjälp av kommandot kill nedan. # Ps -ef | grep -e zrm -e zmc -e zmanda
  4. När du har slutfört ovanstående kör du följande kommandon för att säkerställa att AE avinstalleras helt. # Rpm -qa | grep zmanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zrm

ZRM Manuell avinstallation

Ibland om ZRM inte kan slutföra installationen eller avinstallera korrekt kan det vara nödvändigt att avinstallera programmet manuellt. Instruktionerna nedan hjälper dig att göra detta.

1. Ta bort eventuella kvarvarande kataloger och filer. # Rm -rf / etc / mysql-zrm /
    • VAR SÄKER att göra en kopia av /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf om du vill behålla dina gamla konfigurationer innan du tar bort katalogen ovan.
    # rm -rf / etc / zmanda / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / common / # rm -rf / opt / zmanda / zrm /
    • Om du inte längre vill behålla dina säkerhetskopior vill du också ta bort alla kataloger som du lagrar i just nu.
  2. Hitta och döda alla ZRM-processer som finns kvar med hjälp av kommandot kill nedan. # Ps -ef | grep -e zrm -e zmc -e zmanda
  3. Ta bort följande paket med din Package Manager. Detta kräver rootbehörigheter. Kommandon varierar per pakethanterare men standardinställningarna ingår nedan, hitta ditt system och bygg kommandot därifrån.

• Användningsexempel - # yum remove zmanda-zmctools

RHEL / CentOS - # yum remove <PackageName>
    Debian / Ubuntu - $ apt-get remove --purge <PackageName>
    SUSE - # zypper remove <PackageName>
    Fedora - # dnf remove <PackageName>
    Solaris - # /usr/sbin/pkgrm <PackageName>
    Oracle - # /#rpm -e <PackageName>

• Paketnamn

MySQL-zrm-företag
    zmanda-zmctools
    zmc_zrm
  4. När du har slutfört ovanstående kör du följande kommandon för att säkerställa att ZRM avinstalleras helt. # Rpm -qa | grep zmanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zrm

Zmanda Windows-klient

Zmanda Windows Client (nedan kallad ZWC) delar kod med vårt moderföretag Carbonites fullständiga program Carbonite Server Backup. Av denna anledning listas ibland ”ZWC Service” eller “ZWC-Database” ibland som “Carbonite Server Backup Controller” respektive “Carbonite Server Database”. Behandla dessa karbonittjänster precis som ZWC-tjänsterna i dessa instruktioner.

Om ett försök att avinstallera ZWC redan har gjorts och det misslyckades, fortsätt till “The ZWC Installation Rensningsverktyg"Avsnitt nedan.

I annat fall följer du dessa steg för att avinstallera ZWC:

1. Öppna avsnittet Lägg till / ta bort program på Windows kontrollpanel.
  2. Leta reda på Zmanda Client för Windows (x64).
  3. Välj ”Avinstallera”.

När den tidigare versionen har avinstallerats kan du installera ZWC.

Om avinstallationen misslyckas eller om du fortsätter att få det motstridiga Zmanda-produktfelet ska du avinstallera manuellt med ZWC Rensningsverktyg som beskrivet nedan.

1. Leta reda på mappen där du installerade ZWC och ta bort eventuella återstående programfiler och mappar.
    1. Om du har lokala säkerhetskopior, kopiera den här mappen till en annan plats innan du tar bort den.
  2. Om du använder Windows Vista / Server 2008 eller senare raderar du också alla filer och mappar i C: \ ProgramData \ Zmanda \ Zmanda Client for Windows (x64) \.
  3. Kontrollera om någon av ZWC-tjänsterna är listade i Windows Services-panelen.
  4. Stoppa någon av de tjänster som körs.
    1. Om fler än en listas bör ZWC-databas stoppas senast.
  5. Kör ZWCInstallCleanup-verktyget från en förhöjd kommandotolken.
    1. ZWCInstallCleanUp.exe för 32-bitars maskiner
    2. ZWCInstallCleanUp-64.exe för 64-bitars maskiner
  6. Uppdatera tjänstelistan.
    1. Om alla återstående tjänster är borta, försök igen din installation.
    2. Fortsätt till nästa steg om några tjänster finns kvar.
  7. Om en eller flera tjänster fortfarande finns, måste du ta bort tjänsten manuellt från en förhöjd kommandotolken med kommandot: sc ta bort namn_service.
    1. Ta bort mellanslag från tjänstnamnet när du använder sc radera kommando.
    2. EXEMPEL: sc ta bort ZWCService
  8. Det kommer att finnas ett av tre svar på sc radera kommando.
    1. ÅTKOMST NÄTT: Kommandot kördes inte från en upphöjd kommandotolk. De sc radera kommando måste köras från en upphöjd kommandotolk. Var god försök igen.
    2. FRAMGÅNG: Uppdatera tjänstelistan. Om den borttagna tjänsten fortfarande är närvarande krävs en omstart av systemet för att slutföra borttagningen av tjänsten.
    3. TJÄNSTEN HAR MÄRKats FÖR RADERING: En omstart av systemet krävs för att slutföra borttagningen av tjänsten.
  9. När alla resterande tjänster har tagits bort, försök igen din installation.
  10. Om det fortfarande misslyckas, öppna en förhöjd kommandotolken.
  11. Kör verktyget ZWCInstallCleanUp som motsvarar den tidigare ZWC-installationen från en upphöjd kommandotolk och lägg till argumentet -D till slutet.
    1. ZWCInstallCleanup.exe -D
    2. Argumentet -D gör att rensningsverktyget tar bort allt som är associerat med ZWC, inklusive alla filer, registerposter, tjänster och amandabackup användare. Säkerhetskopior på den lokala disken raderas också om de är i standarddirekto