Windows MS-SQL misslyckades med felkod 268

Problem Symptom

Följande meddelande visas i ZMC Rapportöversikt sida för säkerhetskopiering eller i e-postmeddelandet från Amanda-programvaran

/ - abc.zmanda.com MSSQL lev 0 FAILED [return error code 268] sendbackup: start [dc001.esrgtech.com:"MSSQL "level 0] sendbackup: info BACKUP = pkzip sendbackup: info RECOVER_CMD = Extrahera med zmanda windows-klient eller packa upp programbackbackup: info slut | Totalt antal skrivna byte: 0 (0 KB, 0 KB / s) | Totalt antal försökte filer: 0 Säkerhetskopierade filer: 0 säkerhetskopiering: fel [felkod 268] säkerhetskopiering: storlek 0 återkallning: slut

Problembeskrivning

Det här problemet är relaterat till Volume Shadow Copy Service. En kritisk komponent som krävs av tjänsten Volume Shadow Copy är inte registrerad. Detta händer om ett fel inträffade under Windows-installationen eller under installationen av Volume Shadow Copy-leverantören.

Upplösning

Använd Microsoft snabbkorrigering 904418 och utföra säkerhetskopiering igen.

Det här problemet uppstår eftersom SQL Server 2000 Virtual Device Interface (Sqlvdi.dll) är en 32-bitars DLL. 64-bitars Volume Shadow Copy Service (VSS) -författare som ingår i x64-upplagan av Windows Server 2003 kräver x64-utgåvan av Sqlvdi.dll att fungera korrekt.