Vad ska göras när MySQL-servern uppgraderas till en nyare version?

Denna artikel är för Zmanda Recovery Manager för MySQL (ZRM)

Info Typ: Tips

Info Beskrivning:

När MySQL-serverversionen uppgraderas (eller nedgraderas),

1. Det är en bra idé att göra en fullständig säkerhetskopiering av databaser / tabeller före uppgraderingen.
  2. Kontrollera om MySQL-klientversionen installerad på ZRM-servern är kompatibel med den nya MySQL-serverversionen.
  3. Om MySQL-serverparametrarna ändras, t.ex. MySQL-serverport, MySQL-säkerhetskopieringsanvändare eller lösenord, bör konfigurationen för säkerhetskopieringsuppdateringen uppdateras.
  4. Efter uppgraderingen, kontrollera om det finns några konfigurationsfel (Besök Backup | Sammanfattningssidan för backupuppsättningen) i backupuppsättningen som är konfigurerad för att säkerhetskopiera MySQL-servern.
  5. Kontrollera databas / tabellens konsistens efter uppgraderingen innan du gör en fullständig säkerhetskopia av säkerhetskopieringsuppsättningen. Använda sig av mysqlcheck, MySQL-klientprogram för att göra bordskonsistenskontroller.
sv_SESwedish
en_USEnglish fr_FRFrench it_ITItalian es_ESSpanish de_DEGerman pt_BRPortuguese tr_TRTurkish nl_NLDutch jaJapanese pl_PLPolish zh_TWChinese id_IDIndonesian ko_KRKorean ms_MYMalay thThai sv_SESwedish