Uppdaterar dina AWS-nycklar

• Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

Ibland kan det bli nödvändigt att uppdatera dina Amazon Web Services S3-nycklar. Detta kan göras på flera sätt, beroende på omständigheterna. Du vill uppdatera denna information när inga säkerhetskopior körs.

• Varning! Detta kan göra att Amanda Enterprise inte längre ser någon av de tidigare säkerhetskopieringsuppgifterna, beroende på din situation.

Den första metoden är den enklaste men uppdaterar bara den hemliga nyckeln. Du kan helt enkelt navigera till Admin | Enhet och uppdatera den hemliga nyckeln.

Nästa metod innebär att du redigerar en konfigurationsfil. Den här metoden används om du har samma konto och IAM-användare men behöver uppdatera åtkomstnyckeln och den hemliga nyckeln.

Navigera till följande filplats:

/ etc / zmanda / zmc / zmc_ags / device_profiles / .yml

Öppna filen och leta upp följande poster:

S3_ACCESS_KEY: S3_SECRET_KEY:

Uppdatera dessa platser med dina nya nycklar. När detta är klart, öppna Zmanda Management Console och gå till Admin | Enhet. Välj rätt enhetsnamn, klicka på "Redigera" och klicka på "Uppdatera" när dialogen dyker upp. Detta kommer att redigera enheten med den nya informationen.

Den slutliga metoden fungerar om du har ett nytt AWS-konto eller IAM-användare. Skapa först en ny enhet under Admin | Enheter med den nya AWS-informationen. Gå sedan till Admin | Backup Set, välj rätt backup set, klicka på "Duplicate" och ge det ett nytt namn. Efter detta, se till att du arbetar med den nya säkerhetskopieringsuppsättningen, navigera till Backup | Var och lägg till den nya AWS-enheten i säkerhetskopian.