Tjär: s: okänd funktionsmodifierare

• Denna artikel är för  Zmanda Recovery Manager för MySQL (ZRM)

Problem Symtom

Fel vid hämtning av enhetsinformation för / mysqlpool / data /
Utmatning av kommando: "Få enhetsdetaljer" är [
tar: s: okänd funktionsmodifierare
Användning: tjära [c | r | t | u | x

Problembeskrivning

Detta inträffar vanligtvis på solaris om GNU-tjära inte har installerats i systemet.
Se till att GNU-versionen av tjära från http://sunfreeware.com har installerats på ZRM Client och Server.

Upplösning

Lägg till GNU-tjära i sökvägen genom att utföra följande steg:

Ställ in följande PATH för "mysql" -användare på ZRM-servern och klienten i " /.ssh/miljö ”.
PATH = / usr / local / bin: / opt / csw / bin: / usr / sbin: / usr / bin: / sbin: / bin

Tillåt ssh-användare att använda egen miljö genom att lägga till följande rad i “/ etc / ssh / sshd_config” och ladda om sshd.

PermitUserMiljö ja

sv_SESwedish
en_USEnglish fr_FRFrench it_ITItalian es_ESSpanish de_DEGerman pt_BRPortuguese tr_TRTurkish nl_NLDutch jaJapanese pl_PLPolish zh_TWChinese id_IDIndonesian ko_KRKorean ms_MYMalay thThai sv_SESwedish