Fliken Monitor visar löpande säkerhetskopior men ingen pågår

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

indikation

I bildskärmen | Fliken Backup ser du att säkerhetskopior fortfarande körs när det inte finns några.

Upplösning

1. Kontrollera att det inte finns några aktuella säkerhetskopior för den aktuella säkerhetskopieringsuppsättningen.
# ps aux | grep amdump

Om detta returnerar en dumpningsprocess för den aktuella säkerhetskopian, kör du följande kommando tills det står att det inte finns några loggar att rensa. Detta måste köras som amandabackup användaren.

$ amcleanup -k

2. Om det fortfarande verkar som om en säkerhetskopia körs på fliken Monitor | Backup och föregående steg returnerade ”inga loggar att rensa”; kör följande kommandon för att städa upp ZMC-databasen. Var noga med att köra dessa kommandon när det inte finns några säkerhetskopior.

# / opt / zmanda / amanda / mysql / bin / mysql -uroot "-p $ (awk -F \" '/ ^ zmc_mysql_root_password / {print $ (NF-1)}' / etc / zmanda / zmc / zmc_aee / zmc_aee .cnf) "zmc MariaDB [zmc]> uppdatera backuprun_dle_state set state = 'misslyckades' där aktiv! = 0; MariaDB [zmc]> uppdatera backuprun_dle_state set active = 0;

Efter att dessa kommandon har körts loggar du ut och tillbaka till ZMC för att verifiera att fliken Monitor | Backup inte visar några säkerhetskopior.