ISCSI Tape Library Initiator och Target Configuration

• Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

Det finns tillfällen då du inte kan hitta din bandenhet på Amanda Enterprise-servern. I det här fallet kan du ställa in en ISCSI Initiator på din server som kommer att kunna logga in på målen på Tape-bibliotekets värdmaskin. Nedan följer en grov översikt för att möjliggöra den begärda installationen.

Målinställning

Installera paket på Target (Host with the Tape Library) tgtadm (RHEL / CENT-användning scsi-mål-verktyg DEB / UBUNTU-användning tgt).

Start tgt demon (/etc/inet.d/tgt starta)

Identifiera bandväxlaren och de enheter du vill skapa mål för (lsscsi -g).

root@debian8-amandace-dev:~/mhvtl-1.5# lsscsi -g [1:0:0:0] cd/dvd Msft Virtual CD/ROM 1.0 /dev/sr0 /dev/sg1 [2:0:0:0] disk Msft Virtual Disk 1.0 /dev:0:4 /dev0/sg0: STK:0 /dev700/s0105: STK 0 /dev/sch10 /dev/sg4 [0:1:0:3580] tejp IBM ULT5-TD0105 0 /dev/st2 /dev/sg4 [0:2:0:3580] tejp IBM ULT5-TD0105 1 /dev/st3 /dev/st4 /dev/st0 /dev-3TD:0BM-3580:4g:0105 2 /dev/st4 /dev/sg4 [0:4:0:3580] band IBM ULT4-TD0105 3 /dev/st5 /dev/sgXNUMX

Skapa din målenhet med följande kommando:

tgtadm --ld iscsi --op nytt --läge mål --tid 1 - målnamn iqn.2016-08.com.exempel: vtl1

Lägg till logiska enheter för växlare och varje bandenhet

tgtadm --lld iscsi --op new --mode logicalunit --tid 1 --lun 1 --bstype = sg - device-type = pt -b / dev / sg2 tgtadm --lld iscsi --op new - läge logiskenhet --tid 1 --lun 2 --bstype = sg --enhetstyp = pt -b / dev / sg3 tgtadm --ld iscsi --op ny --läge logiskenhet --tid 1 --lun 3 - -bstype = sg --enhetstyp = pt -b / dev / sg4 tgtadm --ld iscsi --op ny --läge logisk enhet --tid 1 --lun 4 --bstype = sg --enhetstyp = pt -b / dev / sg5 tgtadm --ld iscsi --op new --mode logicalunit --tid 1 --lun 5 --bstype = sg - device-type = pt -b / dev / sg10

Binda målet till en initiator-IP

tgtadm --lld iscsi --mode target --op bind --tid 1 -I

Ditt bibliotek för måltejp är nu inställt.

För ytterligare konfigurationsalternativ se man tgtadm (http://linux.die.net/man/8/tgtadm)

Initiatorinställning

På initiatorn (server som kör Amanda Enterprise) installerar paket för iscsiadm (RHEL / CENT-användning iscsi-initiator-utils DEB / UBUNTU använder open-iscsi).

Starta iscsid-tjänsten

Kör följande kommandon för att initiera iscsi-fästet på servern:

iscsiadm -m upptäckt -t sendtargets -p iscsiadm -m nod -l alla

För ytterligare konfigurationsalternativ med iscsiadm se man iscsiadm (http://linux.die.net/man/8/iscsiadm)

Du bör då kunna bekräfta fästet med lsscsi -g kör på servern som visar samma logiska enheter som du exporterade från målet.

Vid denna punkt kommer konfigurationen av ZMC att vara densamma som att ställa in en bandenhet.

Varje gång du startar om målen, var uppmärksam på vilken enhet bandbiblioteket är monterat på, eftersom det sällan är detsamma varje gång och måste justeras därefter i Admin | Enheter i ZMC.