Hur man uppgraderar till den senaste versionen av ZRM

Denna artikel är för Zmanda Recovery Manager för MySQL (ZRM)

Info Beskrivning:

Om du kör ZRM mer än en version äldre än den senaste kan du bli ombedd att först uppgradera till en tidigare version. Om du till exempel kör ZRM 3.4 och försöker uppgradera till ZRM 3.6 kommer du att bli ombedd att först uppgradera till ZRM 3.5.

Stegvis uppgradering av ZRM är inte nödvändigt om du först avinstallerar den äldre versionen av ZRM.

1. Gör en kopia av /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf

2. Avinstallera den äldre versionen av ZRM samtidigt som konfigurationsfiler och säkerhetskopior bevaras. När du tillfrågas om du vill behålla dina inställningar, svara JA. [root@localhost ~]# /opt/zmanda/zrm/uninstall Vill du avinstallera Zmanda Recovery Manager för MySQL och alla dess moduler? [Y/n]: Y ——————————————————————————- Avinstallera status Vill du behålla Zmanda-hanteringskonsolens data och loggfiler? Det rekommenderas att behålla ZMC-data och loggfiler. [Y / n]: Y Avinstallera Zmanda Recovery Manager för MySQL 3.4 0% ______________ 50% ______________ 100% ################################################ ##### Vi skulle uppskatta om du ger feedback om ZRM Enteprise 3.4. Vill du ge feedback nu? [Y / n]:
  3. Installera ZRM genom att köra Rapid Installer som root: [root@localhost ~]# ./ZRM-enterprise-3.6-installer.bin Det finns data från en tidigare installation i ditt system. Vill du kopiera den till den nya installationen? [Y/n]: Y
  4. Slå samman de sparade /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf med den senaste versionen.
  5. Logga in och verifiera dina reservuppsättningar. Se till att säkerhetskopieringsmetoden fortfarande är korrekt. Om säkerhetskopieringsmetoden inte är korrekt kan du ändra metoden och spara konfigurationen.

Licens

Kontrollera vid behov att du har den senaste versionen av din zmanda_license fil. Klicka på Ladda ner licens länk på Hämtningsflik på Zmanda Network-portalen.

Kopiera filen till din ZRM-server och installera den som:

/ etc / zmanda / zmanda_license

Se den här artikeln för mer information om du kan inte öppna licensfilen.