Hittade 0 växlare som kan användas av 'amandabackup'-användaren

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

Problem Symtom

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)
Problem Symtom
Hittade 0 växlare som kan användas av 'amandabackup'-användaren
Det går inte att använda växlingsenheten '/ dev / sg0', eftersom användaren 'amandabackup' saknar läs- och / eller skrivåtkomst. Ignorerar växlar enhet '/ dev / sg1', eftersom inga enheter hittades i 'mtx status' utgång för denna växlare enhet. Det går inte att använda växlingsenhet '/ dev / sg2', eftersom användaren 'amandabackup' saknar läs- och / eller skrivåtkomst. Ignorerar växlingsenhet '/ dev / sg3', eftersom inga enheter hittades i 'mtx status' -utgång för denna växlingsenhet.
Problembeskrivning
Zmanda Management Console kan inte hitta eller upptäcka några växlare som är anslutna till reservservern.
Upplösning
Det första du ska kontrollera är om OS för säkerhetskopieringsservern ser växlarenheten korrekt. Det bästa sättet att göra detta är att köra systemkommandot "lsscsi". Om det här kommandot inte redan är installerat på din reservserver kan det vanligtvis snabbt installeras som ett paket med samma namn. Kör lsscsi med "-g"alternativ och leta efter en"mediumx"enhet som passar märke och modell för din växlare:
lsscsi -g
Notera / dev / sg * enhet som är associerad med din växlingsenhet. Om växlarenheten inte syns i utgången, se din dokumentation för växlare för att få systemet att se enheten korrekt. Om växlaranordningen är associerad med / dev / sg3 enhetsnamn, till exempel, se till att amandabackup användaren har rätt åtkomst till den här enheten genom att kontrollera attributen för / dev / sg3 enhetsnamn och de grupper som amandabackup-användaren tillhör:
ls -l / dev / sg3
id amandabackup
Om du gör några ändringar i amandabackup användarkonto för att den ska ha rätt åtkomst till växlingsenheten, starta om ZMC-tjänster som rot användare:
/etc/init.d/zmc_aee starta om
När amandabackup användaren har rätt åtkomst till växlingsenheten och ZMC-tjänster har startats om efter behov, bör ZMC nu kunna upptäcka växlingsenheten korrekt och visa den i rullgardinsmenyn för bandväxlare på Admin | Enheter sida.

Problembeskrivning

Zmanda Management Console kan inte hitta eller upptäcka några växlare som är anslutna till reservservern.

Upplösning

Det första du ska kontrollera är om OS för säkerhetskopieringsservern ser växlarenheten korrekt. Det bästa sättet att göra detta är att köra systemkommandot “lsscsi“. Om det här kommandot inte redan är installerat på din reservserver kan det vanligtvis snabbt installeras som ett paket med samma namn.

Springa lsscsi med "-g”Alternativet och leta efter en”mediumx”Enhet som passar märke och modell för din växlare:

lsscsi -g

Notera / dev / sg * enhet som är associerad med din växlingsenhet. Om växlarenheten inte syns i utgången, se din dokumentation för växlare för att få systemet att se enheten korrekt.

Om växlaranordningen är associerad med / dev / sg3 enhetsnamn, till exempel, se till att amandabackup användaren har rätt åtkomst till den här enheten genom att kontrollera attributen för / dev / sg3 enhetsnamn och de grupper som amandabackup-användaren tillhör:

ls -l / dev / sg3
id amandabackup

Om du gör några ändringar i amandabackup användarkonto för att den ska ha rätt åtkomst till växlingsenheten, starta om ZMC-tjänster som rot användare:

/etc/init.d/zmc_aee starta om

När amandabackup användaren har rätt åtkomst till växlingsenheten och ZMC-tjänster har startats om efter behov, bör ZMC nu kunna upptäcka växlingsenheten korrekt och visa den i rullgardinsmenyn för bandväxlare på Admin | Enheter sida.