Konfigurera Amanda över IPv6

Denna artikel är för Amanda Enterprise (AE)

Amanda är IPv6-kompatibel. För att använda IPv6-adresser måste vi göra ändringar i xinetd eller inetd amanda-tjänstposten.

xinetd-konfiguration

Exempel: xinetd-post för amandad som accepterar anslutningar från IPv4 såväl som IPv6-adresser.

tjänsten amanda {inaktivera = ingen socket_type = strömprotokoll = tcp-flaggor = ipv6 vänta = ingen användare = amandabackup-grupp = diskgrupper = ja server = / usr / local / libexec / amandad server_args = -auth = bsdtcp amdump amindexd amidxtaped}

xinetd-konfiguration

Exempel: inetd-post för amandad som accepterar anslutningar från IPv4 såväl som IPv6-adress.

amanda stream tcp46 nowait amandabackup / usr / local / libexec / amandad amandad