Säkerhetskopiering av VM på ESX-server ger "Felsträng: En angiven parameter var inte korrekt"

• Denna artikel är endast för Amanda Enterprise (AE)

Problem Symptom

Följande finns i avsnittet FAILURE DETAILS i Amanda-reservrapporten:

• Felsträng: En angiven parameter var inte korrekt.
  • enhetsnyckel
  • Felinformation: InvalidArgumentFault
  • get-changeId misslyckades: Det gick inte att bestämma changeId för den här enhetsnyckeln
  • CBT misslyckades. Återställ CBT och tvinga sedan en fullständig säkerhetskopia

Problembeskrivning

Detta är relaterat till en säkerhetskopiering på en bildnivå av en virtuell maskin på en ESX-server och inträffar vanligtvis när Ändra Block Tracking (CBT) aktiveras inte för den virtuella datorn som säkerhetskopieras. CBT krävs av VMwares vStorage-API: er som Amanda anropar för att säkerhetskopiera. CBT stöds av hårdvaruversion 7 eller senare för virtuell maskin och bör aktiveras av Amanda när posten läggs till med en grön bock på sidan Backup | what.

Upplösning

Kontrollera först att den virtuella datorn är maskinvaruversion 7 eller senare eftersom tidigare versioner inte stöder Ändra blockspårning (CBT).

Om den virtuella datorn redan finns på maskinvaruversion 7 kan du verifiera om den virtuella datorn är CBT-aktiverad när den stängs av genom att söka efter ctkEnabled-poster i avsnittet Konfigurationsparametrar när du redigerar VM-inställningar. Det borde finnas en sådan parameter för den virtuella datorn i allmänhet och för var och en av dess virtuella diskar som nämns i länken ovan. Värdet på var och en bör ställas in på true. Du kan också använda detta perl-skript tillgänglig på VMware community-webbplatsen för att verifiera om CBT är aktiverat och för att aktivera eller inaktivera efter önskemål.

Om CBT inte verifierar att den är aktiverad för den här virtuella datorn, vänligen aktivera och försök säkerhetskopian igen.

Om den virtuella datorn redan är aktiverad kan du försöka återaktivera för att räta ut eventuella rynkor genom att följa CBT-återställningen i den här guiden: VMware ESX Backup misslyckas med felinformation "FileFaultFault"

Om säkerhetskopior fortfarande misslyckas, använd den här guiden Samla in serverloggar för Zmanda Support och kontakta support för ytterligare hjälp med problemet.