Amanda Enterprise 3.1.x

Det finns två typer av administratörer: de som läser manualerna innan de installerar en ny mjukvara, och de som inte gör det. Med Amanda Enterprise fungerar det andra tillvägagångssättet ofta: Zmanda-standardinställningarna antar de vanligaste OS- och enhetskonfigurationerna, och när de väl har installerats på rätt sätt är säkerhetskopior mycket enkla att schemalägga och övervaka.

Men som med alla klient-/serverapplikationer som interagerar med olika program som körs på flera OS-plattformar, kan dessa antaganden inte vara korrekta i alla fall. Så om du är den typen som inte läser manualen, kom tillbaka till den här sidan om du skulle stöta på problem.

Verifiera Amanda Enterprise System och miljökrav

Nästan alla misslyckade installationer eller problem med säkerhetskopior faller i två kategorier:

• Amanda Enterprise-servern eller någon av dess klienter uppfyller inte systemkraven som inkluderar paketberoenden.
  • Amanda Enterprise-standarderna matchar inte den lokala konfigurationen, vilket innebär att en eller båda måste ändras.

För att undvika dessa problem, läs Amanda Enterprise 3.1.x Systemkrav.

Om du uppgraderar från Amanda Enterprise 3.0, Se Releaseinformation för Amanda Enterprise 3.1.5 och Konfigurationsmigrering från kapitel 3.0.2. Observera att Amanda-klienter måste uppgraderas till version 3.1 innan de uppgraderar Amanda-servern till 3.1.

Installera korrekta Amanda Enterprise-komponenter och licenser

Om du tänker köra reservservern för Amanda Enterprise (kallas Amanda-server) på samma maskin som de filsystem som säkerhetskopieras är detta enkelt: välj bara lämplig binär distribution från Zmanda-nätverkets nedladdningssida, installera 3.1.x med Rapid Installer * bin-filen som matchar din arkitektur, ladda ner och installera sedan licensnyckeln. För patchinstallationsinstallation, se patchanmärkningar för installationsinstruktioner. Om du tänker köra en Amanda-server för att säkerhetskopiera en eller flera fjärrvärdar krävs flera installationer på fjärrvärdarna.

Dessa procedurer beskrivs i Ladda ner och installera Amanda Enterprise-komponenter.

Amanda Enterprise 3.1.x Dokumentation

Omfattande och detaljerade handböcker täcker både GUI-konsolen (kallad Zmanda Console Manager eller ZMC) och kommandoradsgränssnitt till Amanda Enterprise. Man-sidorna installeras också tillsammans med Amanda-servern.

Releaseinformation för Amanda Enterprise 3.1.5

Konfigurationsmigrering från Amanda Enterprise 3.0.2-utgåvan

Användarmanual för Zmanda Management Console         Utskrivbar PDF

Zmanda Backup-apparat

Zmanda Linux-klient

Zmanda Solaris-klient

Zmanda Mac OS X-klient

Zmanda Windows-klient

Zmanda Nexenta klient

Zmanda ansökningsagenter

1. Säkerhetskopiera och återställa Microsoft Exchange-servrar
  2. Säkerhetskopiera och återställa Oracle-servrar (Linux och Solaris)
  3. Säkerhetskopiera och återställa Oracle-servrar (Windows)
  4. Säkerhetskopiera och återställa Microsoft SQL-servrar
  5. Säkerhetskopiera och återställa PostgreSQL-servrar
  6. Säkerhetskopiera och återställa Microsoft Sharepoint-servrar
  7. Säkerhetskopiera och återställa CIFS-aktier (Common Internet Filesystem)
  8. Säkerhetskopiera och återställa VMware Vsphere och ESX
  9. Säkerhetskopiera och återställa NDMP-apparater

Konfigurera ett Amazon S3-lagringskonto för användning med Amanda

Använda Tertiär media

Amanda Enterprise Man Pages

Varumärkesmeddelanden

Zmanda är ett varumärke som tillhör Zmanda Incorporated i USA. Andra produkter som nämns kan vara varumärken som tillhör respektive företag.

Tillgänglighet

Zmandaprodukter överensstämmer med tillgänglighetskraven som beskrivs i avsnitt 508 i amerikaner med funktionshinder.

För information om tillgänglighet för Zmanda Management Console, se Zmanda ADA avsnitt 508 efterlevnadssida.