Zmanda Uninstall Information Consolidated

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE) en Zmanda Recovery Manager voor MySQL (ZRM)

• Voorzichtigheid: De processen in dit document vereisen het gebruik van opdrachten die, indien onjuist gebruikt, kan belangrijke bestanden verwijderen of uw computer anderszins onbruikbaar maken zonder kennisgeving. Gebruik deze commando's precies zoals gegeven, tenzij anders voorgeschreven. Lees deze instructies altijd grondig door voordat u ze in praktijk brengt. *

Sommige programma's (met name ZRM & AE) gebruiken enkele van dezelfde mappen. Zorg ervoor dat u alleen de mappen verwijdert die de bestanden bevatten die u niet langer nodig heeft als u deze programma's op dezelfde machine hebt geïnstalleerd.

Amanda Enterprise verwijderen

Om de Amanda Enterprise (hierna AE genoemd) client of server van een * nix-systeem te verwijderen, volgt u de onderstaande stappen in de aangegeven volgorde.

1. Voer de volgende opdracht uit om AE.# / opt / zmanda / amanda / uninstall te verwijderen
  2. Verwijder alle overgebleven mappen en bestanden. # rm -rf / etc / amandates / # rm -rf / etc / amanda /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van de bovenstaande map als u uw oude configuraties wilt behouden voordat u deze verwijdert.
    # rm -rf / opt / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / # rm -rf / var / lib / amanda /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van de bovenstaande directory als je een vtapes-map hebt die alle benodigde gegevens bevat.
  3. Zoek en dood alle overgebleven AE-processen met de onderstaande opdracht kill: # ps -ef | grep -e amanda -e zmc -e zmanda
  4. Nadat u het bovenstaande hebt voltooid, voert u de volgende opdrachten uit om ervoor te zorgen dat AE volledig is verwijderd. # rpm -qa | grep amanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zmanda

AE Handmatig verwijderen

Als AE niet in staat is om de installatie of verwijdering correct te voltooien, kan het nodig zijn om het programma handmatig te verwijderen. De onderstaande instructies zullen u hierbij helpen.

1. Voer de volgende opdrachten uit als de rootgebruiker om de AE-bestanden en -mappen te verwijderen: # rm -rf / etc / amandates / # rm -rf / etc / amanda /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van de bovenstaande map als u uw oude configuraties wilt behouden voordat u deze verwijdert.
    # rm -rf / opt / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / # rm -rf / var / lib / amanda /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van de bovenstaande directory als je een vtapes-map hebt die alle benodigde gegevens bevat.
  2. Zoek en dood alle overgebleven AE-processen met de onderstaande opdracht kill: # ps -ef | grep -e amanda -e zmc -e zmanda
  3. Verwijder de volgende pakketten met uw pakketbeheerder. Dit vereist rootrechten. Commando's verschillen per pakketbeheerder, zoek uw systeem op en bouw het commando van daaruit.

• Gebruiksvoorbeeld - # yum verwijder zmc_aee

RHEL / CentOS - # yum verwijderen
    Debian / Ubuntu - $ sudo apt-get remove --purge
    SUSE - # zypper verwijderen
    Fedora - # dnf verwijderen
    Solaris - # / usr / sbin / pkgrm
    Oracle - # / #rpm -e

• Pakketnamen

amanda_enterprise-backup_server
    amanda_enterprise-extensions-server
    zmc_aee
  4. Nadat u het bovenstaande hebt voltooid, voert u de volgende opdrachten uit om ervoor te zorgen dat AE volledig is verwijderd. # rpm -qa | grep amanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zmanda

Zmanda Recovery Manager verwijderen

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om de Zmanda Recovery Manager (hierna ZMC genoemd) -server van een * nix-systeem te verwijderen.

1. Voer de volgende opdracht uit als de rootgebruiker om ZRM.# / opt / zmanda / zrm / uninstall te verwijderen
  2. Verwijder alle overgebleven mappen en bestanden. # rm -rf / etc / mysql-zrm /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf als je je oude configuraties wilt behouden voordat je de bovenstaande directory verwijdert.
    # rm -rf / etc / zmanda / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / algemeen / # rm -rf / opt / zmanda / zrm /
  3. Zoek en dood alle overgebleven ZRM-processen met behulp van de onderstaande opdracht kill: # ps -ef | grep -e zrm -e zmc -e zmanda
  4. Zodra u het bovenstaande hebt voltooid, voert u de volgende opdrachten uit om ervoor te zorgen dat AE volledig is verwijderd. # rpm -qa | grep zmanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zrm

ZRM Handmatig verwijderen

Als de ZRM de installatie of verwijdering niet correct kan voltooien, kan het soms nodig zijn om het programma handmatig te verwijderen. De onderstaande instructies zullen u hierbij helpen.

1. Verwijder alle overgebleven mappen en bestanden. # rm -rf / etc / mysql-zrm /
    • WEES ZEKER om een kopie te maken van /etc/mysql-zrm/mysql-zrm.conf als je je oude configuraties wilt behouden voordat je de bovenstaande directory verwijdert.
    # rm -rf / etc / zmanda / zmc / # rm -rf / opt / zmanda / algemeen / # rm -rf / opt / zmanda / zrm /
    • Als u uw back-ups niet langer wilt bewaren, wilt u op dit moment ook alle mappen verwijderen waarin u ze opslaat.
  2. Zoek en dood alle overgebleven ZRM-processen met behulp van de onderstaande opdracht kill: # ps -ef | grep -e zrm -e zmc -e zmanda
  3. Verwijder de volgende pakketten met uw pakketbeheerder. Dit vereist rootrechten. Commando's verschillen per pakketbeheerder, maar de standaardinstellingen zijn hieronder opgenomen, zoek uw systeem op en bouw het commando van daaruit.

• Gebruiksvoorbeeld - # yum verwijder zmanda-zmctools

RHEL / CentOS - # yum verwijderen
    Debian / Ubuntu - $ apt-get remove --purge
    SUSE - # zypper verwijderen
    Fedora - # dnf verwijderen
    Solaris - # / usr / sbin / pkgrm
    Oracle - # / #rpm -e

• Pakketnamen

MySQL-zrm-onderneming
    zmanda-zmctools
    zmc_zrm
  4. Nadat u het bovenstaande hebt voltooid, voert u de volgende opdrachten uit om ervoor te zorgen dat ZRM volledig is verwijderd. # rpm -qa | grep zmanda # rpm -qa | grep zmc # rpm à ¢ €⠀ œga | grep zrm

Zmanda Windows-client

De Zmanda Windows Client (hierna ZWC genoemd) deelt code met Carbonite Server Backup, het volledige programma van ons moederbedrijf Carbonite. Om deze reden worden soms "ZWC Service" of "ZWC-Database" soms vermeld als respectievelijk "Carbonite Server Backup Controller" en "Carbonite Server Database". Behandel deze Carbonite-services precies zoals u de ZWC-services in deze instructies zou behandelen.

Als er al een poging is gedaan om de ZWC te verwijderen en dit is mislukt, ga dan verder met “De ZWC-installatie Opruimtool”Hieronder.

Volg anders deze stappen om ZWC te verwijderen:

1. Open het gedeelte Programma's toevoegen / verwijderen van het Configuratiescherm van Windows.
  2. Zoek de Zmanda-client voor Windows (x64).
  3. Kies "Verwijderen".

Nadat de vorige versie is verwijderd, kunt u ZWC installeren.

Als het verwijderen mislukt, of als u de conflicterende Zmanda-productfout blijft ontvangen, verwijder dan handmatig met de ZWC Opruimtool zoals hieronder beschreven.

1. Zoek de map waarin je ZWC hebt geïnstalleerd en verwijder alle resterende programmabestanden en mappen.
    1. Als u lokale back-ups heeft, kopieer deze map dan naar een andere locatie voordat u deze verwijdert.
  2. Als u Windows Vista / Server 2008 of later gebruikt, verwijdert u ook alle bestanden en mappen in C: \ ProgramData \ Zmanda \ Zmanda Client voor Windows (x64) \.
  3. Controleer of een van de ZWC-services wordt vermeld in het Windows Services-paneel.
  4. Stop een van de services die worden uitgevoerd.
    1. Als er meer dan één wordt vermeld, moet ZWC-Database als laatste worden gestopt.
  5. Voer de ZWCInstallCleanup-tool uit vanaf een verhoogd opdrachtprompt.
    1. ZWCInstallCleanUp.exe voor 32-bits machines
    2. ZWCInstallCleanUp-64.exe voor 64-bits machines
  6. Vernieuw de lijst met services.
    1. Als alle overgebleven services verdwenen zijn, probeer dan opnieuw te installeren.
    2. Als er nog services zijn, gaat u verder met de volgende stap.
  7. Als een of meer services nog steeds aanwezig zijn, moet u de service handmatig verwijderen uit een verhoogd opdrachtprompt met het commando: sc delete name_of_service.
    1. Verwijder eventuele spaties uit de servicenaam wanneer u de sc verwijderen opdracht.
    2. VOORBEELD: sc delete ZWCService
  8. Er zal een van de drie reacties op de sc verwijderen opdracht.
    1. TOEGANG GEWEIGERD: de opdracht is niet uitgevoerd vanaf een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid. De sc verwijderen opdracht moet worden uitgevoerd vanaf een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid. Probeer het a.u.b. opnieuw.
    2. SUCCES: Vernieuw de lijst met services. Als de verwijderde service nog steeds aanwezig is, is een herstart van het systeem vereist om de verwijdering van de service te voltooien.
    3. DE SERVICE IS GEMARKEERD VOOR VERWIJDERING: Het systeem moet opnieuw worden opgestart om de verwijdering van de service te voltooien.
  9. Probeer de installatie opnieuw als alle overgebleven services zijn verwijderd.
  10. Als het nog steeds niet lukt, opent u een verhoogd opdrachtprompt.
  11. Voer de ZWCInstallCleanUp-tool uit die overeenkomt met de vorige ZWC-installatie vanaf een verhoogde opdrachtprompt en voeg het argument -D toe aan het einde.
    1. ZWCInstallCleanup.exe -D
    2. Het argument -D zorgt ervoor dat de Cleanup-tool alles verwijdert dat aan ZWC is gekoppeld, inclusief alle bestanden, registervermeldingen, services en de amandabackup gebruiker. Back-ups op de lokale schijf worden ook verwijderd als ze in de standaarddirecto staan