Problemen met SQL VSS Writer oplossen

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Problemen met SQL VSS Writer oplossen

De belangrijkste opdracht bij het diagnosticeren van een VSS-probleem is vssadmin-lijstschrijvers. Deze opdracht toont alle actieve schrijvers op uw systeem en de status van elk.

Om deze opdracht uit te voeren:

1. Open de Windows-opdrachtprompt.
  2. Typ vssadmin list writers.

Zmanda Windows Client (ZWC) registreert fouten in de logboeken van toepassingsgebeurtenissen. Vaak worden de ZWC-fouten vergeleken met een systeemgebeurtenis of toepassingsgebeurtenis die duidt op een storing.

Problemen met SQL VSS Writer oplossen

Wanneer u het vssadmin-lijstschrijvers commando, kunt u een van deze problemen tegenkomen:

De SQL-schrijver wordt niet weergegeven

Wanneer u de opdracht vssadmin list writers uitvoert, wordt de SQL Server Writer niet weergegeven en staat er geen foutbericht in de toepassingsgebeurtenislogboeken. Het is echter mogelijk dat de SQLserver VSS Writer-service wordt uitgevoerd.

Om dit probleem op te lossen:

1. Controleer of er spaties in de databasenamen staan.
    1. Voer de zoekopdracht uit: selecteer à ¢ €˜#â ¢ €⠄¢ + naam + à ¢ €℠¢ #à ¢ €⠄¢ uit sys.databases.
    2. Bekijk de uitvoer en controleer op spaties in de namen. Spaties achteraan (zoals #voorbeeld #) zijn gemakkelijk over het hoofd te zien, dus let op.
    3. Als er spaties worden gevonden, moet u de naam van die database wijzigen. Volg de instructies in dit Microsoft-artikel.
  2. Controleer of de SQL Server VSS Writer-service is toegevoegd aan de rol sysadmin in de SQL Server Management Console.

Voer na het volgen van deze stappen het vssadmin-lijstschrijvers commando opnieuw. De schrijver moet aanwezig zijn.

De SQL Server-schrijver is mislukt

Als de SQL Server Writer is gemarkeerd als mislukt, controleer dan eerst de Windows Application Event-logboeken op fouten. We hebben hieronder drie voorbeelden opgenomen:

Voorbeeld #1 Gebeurtenistype: fout Bron: SQLWRITER Gebeurteniscategorie: geen Gebeurtenis-ID: 24583 Datum: 30-4-2006 Tijd: 11:38:44 AM Gebruiker: n.v.t. Computer: Computernaam Beschrijving: Sqllib-fout: OLEDB-fout opgetreden bij het aanroepen IDBInitialize :: Initialize. hr = 0x80040e4d. SQLSTATE: 28000, Native Error: 18456 Foutstatus: 1, Ernst: 14 Bron: Microsoft SQL Native Client Foutmelding: Inloggen mislukt voor gebruiker à ¢ €˜NT AUTHORITY \ SYSTEMà ¢ €⠄¢. DBPROP_INIT_DATASOURCE: Computernaam DBPROP_INIT_CATALOG: master DBPROP_AUTH_INTEGRATED: SSPI
Voorbeeld #2 Gebeurtenistype: fout Bron: SQLWRITER Gebeurteniscategorie: geen Gebeurtenis-ID: 24583 Datum: 30-4-2006 Tijd: 11:38:44 AM Gebruiker: nvt Computer: Computernaam Beschrijving: Sqllib-fout: OLEDB-fout opgetreden bij het aanroepen IDBInitialize :: Initialize. hr = 0x80040e4d. SQLSTATE: 28000, Native Error: 18456 Foutstatus: 1, Ernst: 14 Bron: Microsoft SQL Native Client Foutmelding: Inloggen mislukt voor gebruiker à ¢ €˜NT AUTHORITY \ SYSTEMà ¢ €⠄¢. DBPROP_INIT_DATASOURCE: Computernaam DBPROP_INIT_CATALOG: master DBPROP_AUTH_INTEGRATED: SSPI
Voorbeeld #3 Gebeurtenistype: fout Bron: VSS Gebeurteniscategorie: geen Gebeurtenis-ID: 6013 Datum: 30-4-2006 Tijd: 11:38:44 AM Gebruiker: nvt Computer: Computernaam Beschrijving: Sqllib-fout: OLEDB Fout opgetreden bij het aanroepen IDBInitialize :: Initialize. hr = 0x80040e4d. SQLSTATE: 42000, Native Error: 18456 Foutstatus: 1, Ernst: 14 Bron: Microsoft OLE DB-provider voor SQL Server Foutbericht: Inloggen mislukt voor gebruiker à ¢ €˜NT AUTHORITY \ SYSTEMà ¢ €⠄¢.

Lees om dit probleem op te lossen dit Microsoft-artikel voor gedetailleerde informatie over het omgaan met verbindingsproblemen. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste punten:

1. Open de SQL Server Configuration Manager.
    1. Onder Clientprotocollen (zowel 32-bits als 64-bits) moeten de protocollen TCP / IP, gedeeld geheugen en Named Pipe zijn ingeschakeld.
    2. Er mogen geen aliassen zijn. Als u Aliassen selecteert (nogmaals, zowel 32-bits als 64-bits) en een Alias aan de rechterkant van het scherm ziet, moet u deze verwijderen.
  2. Controleer of de SQL Server VSS Writer-service is toegevoegd aan de rol sysadmin in de SQL Server Management Console.

Voer de ... uit vssadmin-lijstschrijvers commando opnieuw. Als de SQL Server Writer zich nu in de stabiele status bevindt, hebt u het probleem ontdekt. Als dit niet het geval is, bekijk dan uw specifieke foutmeldingen met dit Microsoft-artikel.

Als SQL VSS-writer-problemen blijven optreden, raden we aan Zmanda Windows-clientlogboeken verzamelen voor ondersteuning en contact opnemen met ons klantenserviceteam voor verdere hulp.