NDMP-back-upconfiguratie

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

• Als er een firewall op de Amanda-server is, moet een regel worden toegevoegd om te vertrouwen op elk NDMP-apparaat waarvan een back-up wordt gemaakt.
  • De NDMP-service moet zijn ingeschakeld op het NDMP-apparaat
  • De NDMP-licentie moet deel uitmaken van het bestand / etc / zmanda / zmanda_license

NDMP-volumes / -mappen configureren voor back-up

We raden aan om aparte back-upsets te maken voor NDMP-back-up.

Voeg NDMP-vermeldingen toe aan de back-upset met Back-up | Wat:

kies NDMP oppompen van Bestandssysteem:

Hostnaam van Filer: IP van NDMP Filer
Volumenaam: Naam van het NDMP-volume
Gids: Directory van het NDMP-volume waarvan een back-up wordt gemaakt
Leverancier: NDMP-leverancier
gebruikersnaam: Gebruikersnaam voor NDMP-filer met machtigingen voor NDMP-back-up en herstel
Wachtwoord: Wachtwoord dat overeenkomt met bovenstaande gebruikersnaam
Verificatietype: Type verificatie dat wordt gebruikt om verbinding te maken met het NDMP-apparaat
Gegevenspad:

DirectTCP - Back-ups worden rechtstreeks van het apparaat naar de wisselaar gestuurd, beide toegankelijk via de NDMP-filer
Amanda - Hiermee kan de gebruiker een back-up maken naar media die toegankelijk zijn vanaf de Amanda-server

Compressie en versleuteling: Alleen toegestaan ​​bij gebruik van Amanda Data Path

Klik Toevoegen

Voor directe NDMP- en 3-weg NDMP-configuraties hoeft geen back-upapparaat te worden ingesteld.

Voor externe NDMP-configuraties is een schijf-, tape- of cloudapparaat vereist.

In / etc / amanda /back-upset> (waarback-upset> wordt vervangen door de werkelijke naam van uw back-upset), controleer of er een bestand is ndmp_filer_shares. Als dit niet het geval is, maakt u het bestand met de volgende inhoud:

"IP van Filer" "/ vol / backupvol" "root" "root_password" md5 Opmerking: "/ vol / backupvol" kan worden vervangen door "/ vol / restorevol" of een jokerteken (*) kan worden gebruikt om alles op te nemen.

Vervang à ¢ €Š“IP van Filerâ ¢ €� en à ¢ €œ / vol / backupvolâ ¢ €� door het filerâ ¢ s IP-adres en het pad naar het back-upvolume.

Dit bestand hoeft alleen leesbaar te zijn door de amandabackup-gebruiker, wat kan worden gedaan met het volgende commando:

chown amandabackup / etc / amanda /back-upset> / ndmp_filer_shares chmod 600 / etc / amanda /back-upset> / ndmp_filer_shares

Back-upprestaties verbeteren

• Netapp-filers ondersteunen maximaal 16 back-up- en herstelbewerkingen tegelijk. Dit betekent dat we de back-up kunnen splitsen in meerdere sets en deze parallel kunnen doen.
  • 3-Way NDMP werkt hiervoor goed, aangezien de Amanda Server geen bottleneck vormt.
  • NDMP-taken hebben de laagste prioriteit in vergelijking met alle andere taken op Netapp Filers. Plan taken in een tijd waarin de filter niet in gebruik is of zwaar wordt belast.
  • Controleer of DAR is uitgeschakeld op de filer. Als DAR is ingeschakeld, heeft dit een grote invloed op de back-upprestaties.
  • Defecte schijven op de Filer die deel uitmaken van de back-up, kunnen ook een grote invloed hebben op de prestaties.