Hoe u de opdracht amrestore gebruikt om gegevens van tape te herstellen

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Deze stappen zijn handig wanneer de Amanda-server is gecrasht en alle indexgegevens verloren zijn gegaan. Met deze stappen kunt u gegevens van tape herstellen zonder die informatie.

1. Plaats een tape met de gegevens die u wilt herstellen
  2. Log in als root op de Amanda-server
  3. Bepaal de naam van het bandapparaat
  4. Spoel de band terug ; mt -f / dev / nst0 terugspoelen
  5. cd naar een lege map met voldoende ruimte om uw gegevens uit te pakken
  6. Bepaal de hostnaam en diskname die u wilt herstellen
  7. Voer de ... uit een herstel commando:
amrestore / dev / nst0 hostnaam.zmanda.com / var
Voorbeelduitvoer: [root@bugs restore]# amrestore /dev/nst0 hostname.zmanda.com /var Herstellen vanaf tape Tape-5 beginnend met bestand 1. amrestore: 1: FILE overslaan: datum 20070816104124 host hostname.zmanda.com schijf / boot lev 0 comp N programma /bin/tar amrestore: 2: overslaan BESTAND: datum 20070816104124 host localhost disk /etc lev 0 comp N programma /bin/tar amrestore: 3: herstellen BESTAND: datum 20070816104124 host hostname.zmanda.com disk / var lev 0 comp N programma /bin/tar
  1. Het archiefbestand zou in de huidige map moeten verschijnen:
[root@host herstellen]# ls hostname.zmanda.com._var.20070816104124.0
  1. Pak het archief uit met tar
tar -vxf hostnaam.zmanda.com._var.20070816104124.0
Example Output:
[root@bugs restore]# tar -vxf hostname.zmanda.com._var.20070816104124.0 | more
./account/
./amanda_restore_10/
./cache/
./cache/alchemist/
./cache/alchemist/apache/
./cache/alchemist/printconf.local/
./cache/alchemist/printconf.local/wm/
./cache/alchemist/printconf.rpm/
./cache/alchemist/printconf.rpm/wm/
./cache/foomatic/
./cache/gstreamer-0.8/
./cache/logwatch/
./cache/man/
./cache/man/X11R6/
./cache/man/X11R6/cat1/
./cache/man/X11R6/cat2/
./cache/man/X11R6/cat3/
./cache/man/X11R6/cat4/