Hoe u de opdracht amrecover gebruikt om gegevens te herstellen

Dit artikel is voor Amanda Enterprise-editie (AE)

Met deze configuratie zou u nu in staat moeten zijn om contact op te nemen met de server vanaf de host waar u het herstel uitvoert door amrecover uit te voeren:

1. Voer als rootgebruiker het volgende uit:
    # amrecover <your-backup-set-name-here>
  2. Gebruik indien nodig het "sethost" -commando bij de amrecover-prompt om de hostnaam in te stellen zoals gespecificeerd op de "Back-up wat" -pagina. U kunt “listhost” starten bij de amrecover-prompt om een ​​lijst met geldige hostnaamopties te zien.
    amrecover> sethost <hostname-of-the-backup-client>
  3. Gebruik de opdracht "setdisk" om de naam van de schijf / directory in te stellen zoals gespecificeerd op de pagina "Back-up wat". U kunt "listdisk" starten bij de amrecover-prompt om een ​​lijst met geldige opties voor schijven / mappen te zien.
    amrecover> setdisk <directory-that-was-backed-up>
  4. Gebruik de opdracht "ls" om de inhoud van de laatste geslaagde back-up weer te geven
    amrecover> ls
  5. Gebruik de opdracht "cd" om de map te wijzigen en zoek het bestand dat u wilt herstellen in de back-up
    amrecover> cd <directory>
  6. Als u geen herstel hebt uitgevoerd vanuit de map waarnaar u wilt herstellen, gebruikt u de opdracht "lcd" om de lokale map te wijzigen (de map waarin bestanden en mappen worden hersteld)
    amrecover> lcd <local-directory>
  7. Gebruik de "add" -opdracht zo nodig herhaaldelijk om alle bestanden en mappen te selecteren die u wilt herstellen
    amrecover> add <file-I-want-to-restore>
  8. Wanneer u klaar bent met het selecteren van bestanden en mappen om te herstellen, gebruikt u de opdracht "extract" om de geselecteerde bestanden en mappen uit te pakken (te herstellen)
    amrecover> extract
    Answer questions as prompted.
  9. Gebruik het "quit" commando om de "amrecover" prompt te verlaten
    amrecover> quit