MySQL-gebruikersrechten instellen voor back-up en herstel

Dit artikel is voor Zmanda Recovery Manager voor MySQL (ZRM)

In het onderstaande voorbeeld laten we de stappen zien voor het toekennen van de vereiste rechten aan een MySQL-databasegebruiker om back-ups en herstelbewerkingen uit te voeren voor alle tabellen in alle databases van een MySQL-server. Als de opgegeven gebruiker nog niet bestaat, wordt deze gemaakt. Evenzo kunnen twee verschillende databasegebruikers worden gebruikt: Ă©Ă©n voor back-ups en Ă©Ă©n voor herstelbewerkingen. Alsjeblieft zie Vereiste rechten voor het MySQL-account in de ZRM voor MySQL-gebruikershandleiding voor meer details en de meest actuele lijst met rechten die elk vereist zijn voor back-ups en herstel.

Voorbeeldomgeving

Back-up gebruikersnaam:backup-gebruiker
Wachtwoord back-up gebruiker:zrmbackup
Host van de ZRM-back-upserver:quartz.zmanda.com
MySQL-serverhost:db2.zmanda.com
MySQL-serverversie5.1.x

Stappen

1. Log in op de MySQL-server.
  2. Maak verbinding met MySQL als rootgebruiker.db2:/ # mysql -u root -p
    Enter password:
    Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or g.
    Your MySQL connection id is 1 to server version: 5.1.08
    Type 'help;' or 'h' for help. Type 'c' to clear the buffer.
    mysql>
  3. Verleen privileges voor de gebruiker backup-user om verbinding te maken vanaf de ZRM-server quartz.zmanda.com met wachtwoord zrmbackup.Notitie: localhost kan worden gebruikt in plaats van quartz.zmanda.com wanneer de MySQL-server lokaal is voor de ZRM-server.mysql> GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, CREATE, DROP, RELOAD, SHUTDOWN, FILE, INDEX, ALTER, SUPER, LOCK TABLES, REPLICATION CLIENT, CREATE VIEW, SHOW VIEW, TRIGGER, CREATE ROUTINE, DELETE, EVENT, ALTER ROUTINE ON *.* TO 'backup-user'@'quartz.zmanda.com' IDENTIFIED BY 'zrmbackup';
    Query OK, 0 rows affected (0.01 sec)
  4. Flush-privileges.mysql> FLUSH PRIVILEGES;
    Query OK, 0 rows affected (0.00 sec) using password