Hoe u een script uitvoert voor en / of na een back-uptaak

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Info Type: Algemeen

Info Beschrijving:

Soms is het gewenst om bepaalde bewerkingen uit te voeren net voor en / of na een back-uptaak. Pre- en post-scripts kunnen worden gebruikt om opdrachten uit te voeren voor en / of na bepaalde fasen van de back-up. De scripts kunnen op de client of server worden uitgevoerd.

Om een ​​pre- / post-script op de back-upserver of een Linux / UNIX-client uit te voeren, gebruikt AE de Script-API. Het script moet zich bevinden op de back-upserver of -client waarop het wordt uitgevoerd en in de / usr / lib / amanda / application / directory (of / usr / lib64 / amanda / application / als het een 64-bits clientsysteem is). Het eigendom van dergelijke scriptbestanden moet worden ingesteld op amandabackup: disk en moet uitvoerbaar zijn. Om een ​​script op een Windows-client uit te voeren, gebruikt AE een sjabloon die op het Windows-systeem is gemaakt (zie "Scripts specificeren”In de Zmanda Windows Client-documentatie). De scripts kunnen eenmaal voor elke DLE of eenmaal voor elke clienthost worden uitgevoerd. Toepassingen voor pre- en post-scripts zijn onder meer:

• om databaseservers te stoppen en te starten, zodat de binaire back-up consistent is
  • om een ​​momentopname van een database te maken
  • om e-mails of andere meldingen te verzenden

In het volgende voorbeeld stoppen we een MySQL-database op een Linux / UNIX-clientcomputer net voor de back-up en starten we de database zodra de back-up is voltooid.

Stappen

Op de clientcomputer:

Maak scriptbestanden met de naam "script-sql-before" om een ​​MySQL-database te stoppen en "script-sql-after" om de database te starten en plaats de scriptbestanden in / usr / lib / amanda / application / (of / usr / lib64 / amanda / application / indien een 64-bits systeem) op de clientcomputer. Het eigendom van deze scriptbestanden moet worden ingesteld op amandabackup: disk en moet uitvoerbaar zijn.

Op Amanda Server:

Voeg de volgende dumptype-definities toe aan / etc / zmanda / zmc / zmc_aee / zmc_user_dumptypes op Amanda Server

definieer scripttool sql_before {comment "stop sql-database voor back-up" plug-in "script-sql-voor" uitvoeren-op pre-dle-back-up uitvoeren-waar client} definieer scripttool sql_after {comment "start sql-database na back-up" plug-in "script-sql-after" execute-on post-dle-backup execute-where client}

2. Voeg een DLE toe aan Amanda Server op het Back-up | Wat pagina om een ​​back-up te maken van de MySQL-partitie op de clientcomputer.

3. Bewerk disklist.conf (in / etc / amanda /) om de scripts op te nemen zoals hieronder getoond (momenteel heeft ZMC geen facily om dit te doen, dus pas dit bestand handmatig aan en voeg de 2 regels toe)

mysql.server.com "/ var / lib / mysql" "/ var / lib / mysql" {zmc_solaris_base comprimeren geen schatting bereken servereigenschap "zmc_type" "solaris" eigenschap "zmc_disklist" "script" eigenschap "zmc_version" "3" eigenschap "zmc_extended_attributes" "gtar" eigenschap "zmc_amanda_app" "gtar" eigenschap "zmc_occ" "91807232405" script "sql_before" script "sql_after" zmc_gtar_app}