Back-ups en herstelbewerkingen uitvoeren via SSH

Info Beschrijving:

Amanda Enterprise Server kan worden geconfigureerd om een ​​back-up te maken van alle back-upsets, een specifieke back-upset of zelfs back-upitems voor een specifieke host via SSH-authenticatie voor veilige gegevensoverdracht. Deze ondersteuning is alleen beschikbaar op Linux / Solaris / Mac OS X-clients en is niet beschikbaar voor Windows-clients.

Een back-up maken van alle Linux / Unix-clients met SSH

1. Alsjeblieft zie SSH-authenticatie inschakelen in Amanda Enterprise voor instructies om een ​​back-up te maken van alle UNIX- en Linux-clients via SSH.

Een back-up maken van specifieke Linux / UNIX-clients of een specifieke back-upset die alleen een back-up maakt van Linux / UNIX-clients via SSH

1. Zie het gedeelte "SSH-sleutels configureren op de Amanda-server" van SSH-authenticatie inschakelen in Amanda Enterprise voor instructies over het instellen van SSH-authenticatie met openbare sleutel voor de amandabackup-gebruiker tussen de Amanda-server en
  2. Om een ​​back-up te maken van alle back-upobjecten voor een specifieke UNIX- of Linux-host, bewerkt u de / etc / amanda / /disklist.conf-bestand voor de back-upset waarin de objecten zijn geconfigureerd en waarvoor u SSH wilt gebruiken. Voeg "zmc_ssh_auth" toe aan de sectie die een back-up configureert voor elk object van die host. Dit is een voorbeeld van het toevoegen van deze regel aan de sectie voor één object: myclientmachine.company.com "/ home" "/ home" {zmc_unix_base zmc_ssh_auth versleutelen geen comprimeren geen schatting calcsize server…. } Houd er rekening mee dat dit moet worden gedaan voor alle objecten waarvan een back-up op die host is gemaakt, anders veroorzaakt het fouten tijdens hostcontrole en back-up.
  3. Als alle hosts in een back-upset UNIX- en / of Linux-clients zijn en u wilt ze allemaal back-uppen via SSH, bewerk dan de / etc / amanda / / zmc_backupset_dumptypes-bestand voor de back-upset waarvoor u SSH wilt gebruiken. Voeg “zmc_ssh_auth” toe aan de zmc_backupset_dumptype dumptype sectie in dit bestand als zodanig: definieer dumptype zmc_backupset_dumptype {zmc_device_attached_storage zmc_ssh_auth_ record op # maxpromoteday 1 dagen}

Een backupimage herstellen met SSH (alleen van toepassing voor AE 3.1 en eerder):

Opmerking: dit is alleen van toepassing op het herstellen van back-ups via ZMC in AE 3.1 en eerder. Alle back-ups die via ZMC in AE 3.3 en hoger worden hersteld, vallen niet terug op het gebruik van SSH, zelfs niet als de herstelservice niet op de herstelhost draait en dus nooit als een gecodeerde overdracht wordt uitgevoerd. In AE 3.1 en eerder is het wachtwoord van de rootgebruiker op de doelherstelhost vereist voor de ZMC Restore | Herstelpagina wanneer het herstel wordt uitgevoerd zoals hieronder aangegeven. Rootbevoegdheden zijn vereist om de oorspronkelijke machtigingen en eigendom van de herstelde bestanden in te stellen.

1. Bewerk op de back-up Linux-client het bestand /etc/xinetd.d/zmrecover en vervang "disable = no" door "disable = yes"; Anders wordt het herstel op een niet-veilige manier uitgevoerd via ZMC zonder SSH te gebruiken.
  2. Herlaad de xinetd-service op de back-upclient als het wortel gebruiker / etc / init.d / xinetd herladen
  3. Volg de normale procedure om bestand (en) te herstellen via de Zmanda Management Console (zie documentatie voor het Herstellen | Welke pagina).
  4. Houd het wortel user als de "Destination User Name" op ZMC's Restore | Waar pagina.
  5. Na het klikken op de herstellen knop op de Herstellen | Herstelpagina, wordt het root-wachtwoord van de doelherstelhost gevraagd. Voer het root-wachtwoord in. Na succesvolle authenticatie via SSH, wordt het herstelproces gestart.