Hoe maak je een back-up van een Linux HA-cluster

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Amanda Enterprise kan worden gebruikt om een ​​back-up te maken van een Linux HA-cluster dat gebruikmaakt van gedeelde opslag of DRBD. Back-ups van de server mislukken als een failover optreedt tijdens het back-upproces. De back-up wordt gemaakt in de volgende geplande run.

1. De Amanda-client moet op alle fysieke knooppunten in het Linux HA-cluster worden geĂŻnstalleerd. Houd er rekening mee dat slechts Ă©Ă©n Zmanda-licentie vereist is omdat een zwevend IP-adres (dat alleen actief kan zijn op Ă©Ă©n fysiek knooppunt) wordt gebruikt voor de configuratie. Als u het IP-adres van het fysieke knooppunt gebruikt (dat geen failover heeft), heeft u aanvullende licenties nodig.
  2. Amanda-clientstatusmap (/ var / lib / amanda) moet op een gedeelde schijf staan ​​of moet worden gerepliceerd met DRBD.
  3. Alle mappen of toepassingen waarvan een back-up wordt gemaakt vanuit het Linux-cluster, moeten worden geconfigureerd om zwevend IP-adres te gebruiken in plaats van hostnamen van fysieke knooppunten. De mappen of applicaties waarvan een back-up wordt gemaakt, worden geconfigureerd in ZMC Backup | Welke pagina.