Een back-up aanroepen vanaf de opdrachtregel

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Algemene voorwaarden

Alle waarden zijn hoofdlettergevoelig.

variabeledefinitie
backup_setNaam van de back-upset waarvoor u een run aanroept.
hostnameHostnaam of IP-adres van de client waarvoor u een run aanroept, zoals weergegeven in Backup | Wat. Voor NDMP- en VMware-back-ups is deze waarde altijd 127.0.0.1
objectEen reguliere expressie die overeenkomt met het objectpad zoals weergegeven in Backup| What, of de alias als er een is ingesteld. EĂ©n waarde van object kan daarom overeenkomen met meerdere back-upobjecten, dus het wordt aanbevolen om de uitdrukking erin te verankeren ^ (begin van de regel) en $ (einde van de lijn). Voor CIFS- en VMware-back-ups worden backslashes gebruikt die moeten worden ontsnapt. Zie onderstaande voorbeelden.

De volgende opdrachten moeten worden uitgevoerd als het amandabackup gebruiker.

su - amandabackup

Amanda Enterprise 3.3 "

Roep een back-up op voor specifieke object (en)

/opt/zmanda/amanda/bin/amdump.sh [hostnaam] [object] [ [voorwerp] [...]]

Roep back-up op als een volledige run

/opt/zmanda/amanda/bin/amdump.sh -o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = noinc

Roep de back-up op als incrementele run / opt / zmanda / amanda / bin / amdump.sh -o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = incronly

Voorbeeld

Back-up maken van specifieke objecten, allemaal als volledig: /opt/zmanda/amanda/bin/amdump.sh BackupSet -o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = noinc localhost '^ / etc $' windows-client '^ C: / backup-map $' 127.0.0.1 .XNUMX '^ // ndmp-filer / vol / share $' '^ \\\\ windows-client \\ cifs-share $'

Amanda Enterprise 3.1 "

Roep een back-up op voor specifieke object (en)

/ opt / zmanda / amanda / bin / amdump_wrapper --config --keuze " [voorwerp] [ [voorwerp] [...]]"

Roep back-up op als een volledige run

/ opt / zmanda / amanda / bin / amdump_wrapper --config --option "-o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = noinc"

Roep de back-up op als incrementele run

/ opt / zmanda / amanda / bin / amdump_wrapper --config --option "-o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = incronly"

Voorbeeld

Een back-up maken van specifieke objecten, allemaal als volledig:

/ opt / zmanda / amanda / bin / amdump_wrapper --config BackupSet --option "-o DUMPTYPE: zmc_global_base: strategy = noinc localhost '^ / etc $' windows-client '^ C: / backup-map $' 127.0.0.1 ' ^ // ndmp-filer / vol / share $ '' ^ \\\\ windows-client \\ cifs-share $ '"