0 wisselaar (s) gevonden die bruikbaar zijn door de 'amandabackup'-gebruiker

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)

Probleem Symptomen

Dit artikel is voor Amanda Enterprise (AE)
Probleem Symptomen
0 wisselaar (s) gevonden die bruikbaar zijn door de 'amandabackup'-gebruiker
Kan wisselaar-apparaat '/ dev / sg0' niet gebruiken, omdat de 'amandabackup'-gebruiker geen lees- en / of schrijftoegang heeft. Het negeren van het wisselaarapparaat '/ dev / sg1', omdat er geen schijven zijn gevonden in de uitvoer 'mtx status' voor dit wisselaarapparaat. Kan wisselaar-apparaat '/ dev / sg2' niet gebruiken, omdat de 'amandabackup'-gebruiker geen lees- en / of schrijftoegang heeft. Het negeren van het wisselaarapparaat '/ dev / sg3', omdat er geen schijven zijn gevonden in de uitvoer 'mtx status' voor dit wisselaarapparaat.
Probleem Beschrijving
De Zmanda Management Console kan geen wisselaarapparaten vinden of detecteren die zijn aangesloten op de back-upserver.
Resolutie
Het eerste dat u moet controleren, is of het besturingssysteem voor de back-upserver het wisselaarapparaat correct ziet. De beste manier om dit te doen is door de systeemopdracht "lsscsi". Als deze opdracht nog niet op uw back-upserver is geïnstalleerd, kan deze doorgaans snel worden geïnstalleerd als een pakket met dezelfde naam. Uitvoeren lsscsi met de "-g"optie en zoek een"mediumx"apparaat dat past bij het merk en model van uw wisselaarapparaat:
lsscsi -g
Merk op / dev / sg * apparaat dat is gekoppeld aan uw wisselaarapparaat. Als het wisselaarapparaat niet te zien is in de uitvoer, raadpleeg dan de documentatie van uw wisselaar om ervoor te zorgen dat het systeem het apparaat correct ziet. Als het wisselaarapparaat is gekoppeld aan de / dev / sg3 apparaatnaam, zorg er bijvoorbeeld voor dat de amandabackup gebruiker heeft de juiste toegang tot dit apparaat door de kenmerken van het / dev / sg3 apparaatnaam en de groepen waartoe de amandabackup-gebruiker behoort:
ls -l / dev / sg3
id amandabackup
Als u wijzigingen aanbrengt in het amandabackup gebruikersaccount om de juiste toegang tot het wisselaarapparaat te hebben, start u de ZMC-services opnieuw op als het wortel gebruiker:
/etc/init.d/zmc_aee herstart
Zodra het amandabackup gebruiker heeft correct toegang tot het wisselaar-apparaat en de ZMC-services zijn indien nodig opnieuw opgestart, ZMC zou nu het wisselaar-apparaat correct moeten kunnen detecteren en het in het vervolgkeuzemenu voor Tape Changer op de Beheerder | Apparaten bladzijde.

Probleem Beschrijving

De Zmanda Management Console kan geen wisselaarapparaten vinden of detecteren die zijn aangesloten op de back-upserver.

Resolutie

Het eerste dat u moet controleren, is of het besturingssysteem voor de back-upserver het wisselaarapparaat correct ziet. De beste manier om dit te doen is door de systeemopdracht 'lsscsi“. Als deze opdracht nog niet op uw back-upserver is geïnstalleerd, kan deze doorgaans snel worden geïnstalleerd als een pakket met dezelfde naam.

Rennen lsscsi met de "-g"Optie en zoek naar een"mediumx”Apparaat dat past bij het merk en model van uw wisselaar:

lsscsi -g

Merk op / dev / sg * apparaat dat is gekoppeld aan uw wisselaarapparaat. Als het wisselaarapparaat niet te zien is in de uitvoer, raadpleeg dan de documentatie van uw wisselaar om ervoor te zorgen dat het systeem het apparaat correct ziet.

Als het wisselaarapparaat is gekoppeld aan de / dev / sg3 apparaatnaam, zorg er bijvoorbeeld voor dat de amandabackup gebruiker heeft de juiste toegang tot dit apparaat door de kenmerken van het / dev / sg3 apparaatnaam en de groepen waartoe de amandabackup-gebruiker behoort:

ls -l / dev / sg3
id amandabackup

Als u wijzigingen aanbrengt in het amandabackup gebruikersaccount om de juiste toegang tot het wisselaarapparaat te hebben, start u de ZMC-services opnieuw op als het wortel gebruiker:

/etc/init.d/zmc_aee herstart

Zodra het amandabackup gebruiker heeft correct toegang tot het wisselaar-apparaat en de ZMC-services zijn indien nodig opnieuw opgestart, ZMC zou nu het wisselaar-apparaat correct moeten kunnen detecteren en het in het vervolgkeuzemenu voor Tape Changer op de Beheerder | Apparaten bladzijde.