Wijzig de gebruiker waarop ZRM wordt uitgevoerd

Dit artikel is voor Zmanda Recovery Manager voor MySQL (ZRM)

Als de ZRM-server moet worden uitgevoerd als een andere gebruiker dan de standaard mysql gebruiker, is aanvullende configuratie op zowel de ZRM-server als op de ZRM-client vereist om deze wijziging te ondersteunen. In dit voorbeeld gebruiken we de volgende gebruiker en groep:

• BTW: mysqldba
  • GID: dba

Zorg ervoor dat ZRM Server 3.7 of hoger is geĂŻnstalleerd. Als de MySQL-host gescheiden is van de ZRM-server, moet ZRM Client 3.7 of hoger ook op de clienthost zijn geĂŻnstalleerd.

De ZRM-server configureren
  1. Maak de nieuwe gebruiker aan mysqldba en de nieuwe groep dba. Dit zijn de gebruiker en groep die worden gebruikt om de mysql-database op de MySQL-server uit te voeren.
  2. Stop de ZMC-service als de rootgebruiker
dienst zmc_zrm stop
  1. Edit /opt/zmanda/zrm/apache2/conf/httpd.conf om het volgende te wijzigen van:
Gebruiker mysql Group mysql

tot:

Gebruiker mysqldba Group dba
  1. Voer het volgende script uit als het root gebruiker:
/ usr / bin / mysql-zrm-migrate-file-ownership --user mysqldba --group dba
De ZRM-client configureren

De volgende instructies worden uitgevoerd op de ZRM-client / MySQL-host als deze gescheiden is van de ZRM-server. Als u MySQL op de ZRM-server zelf draait, gebruik dan localhost als de hostparameter in het Backup|What bladzijde. Dit omzeilt het ophalen via een stopcontact door rechtstreeks de cp commando om gegevens te kopiĂ«ren zonder een xinetd-socket mechanisme. Voor een externe klant:

1. Start de ZMC-service.
dienst zmc_zrm start
  1. Voer het volgende script uit als het root gebruiker:
/ usr / bin / mysql-zrm-migrate-file-ownership --user mysqldba --group dba

Mogelijk ziet u enkele berichten, zoals:

Kon / etc / mysql-zrm niet vinden / opt / zmanda / zrm / logs kon / opt / zmanda / zrm / apache2 / htdocs / zmanda-zrm niet vinden / opt / zmanda / zrm / bin Kon niet vinden find / opt / zmanda / zrm / lib Kon niet vinden / opt / zmanda / zrm / tmp Kon niet vinden / opt / zmanda / zrm / apache2 / logs / fastcgi / Kon / opt / zmanda / zrm / php / tmp niet vinden niet vinden / opt / zmanda / zrm / php / data
  • Deze zijn veilig om te negeren.
  1. Edit /etc/xinetd.d/mysql-zrm-socket-server om het volgende te wijzigen van:
Gebruiker mysql Group mysql

tot:

Gebruiker mysqldba Group dba
  1. Start de opnieuw op xinetd service als de wortel gebruiker:
/etc/init.d/xinetd herstart