MySQL binaire logboeken alleen behouden zolang als nodig is (ZRM)

• Dit artikel is voor Zmanda Recovery Manager voor MySQL (ZRM)
  • Info Type: Tip

Info Beschrijving:

ZRM voor MySQL vereist dat binaire logboekregistratie is ingeschakeld op de MySQL-server om incrementele back-ups uit te voeren. Binaire logboekregistratie heeft een minimale invloed op de MySQL-prestaties, maar in een actieve database kunnen de logboeken groeien tot honderden gigabytes of zelfs terabytes.

ZRM voor MySQL heeft meerdere plug-in-interfaces om het back-up- en herstelproces aan te passen aan de sitevereisten. Een van de plug-in-interfaces is de post-backup-plug-in. Omdat de logboeken niet langer nodig zijn na een back-up, kan de postbackup-plug-in de binaire logboeken opschonen na de back-up.

De volgende opdracht die de oude binaire logboeken opschoont, kan worden toegevoegd aan de standaard postbackup-plug-in voor ZRM voor MySQL:

mysql -uroot -ppasswd -e à ¢ €Š“purge master logs before date_sub (now (), interval 1 day); à ¢ €�

Een andere optie is om de MySQL-serverparameter à ¢ €Š“expire_log_daysà ¢ €� in te stellen. De standaardwaarde voor expire_log_days is om logboeken op te schonen, nooit op te ruimen; door dit op een bepaald nummer in te stellen, kunt u de MySQL-server het opschonen van logboeken laten verzorgen.

Voorzichtigheid: Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het opschonen van binaire logboeken op de hoofdreplicatieserver als er back-ups worden gemaakt op de masterserver. Als slaves meer dan een dag achterlopen op de server, zal de binaire logboekverwijdering ervoor zorgen dat de replicatie mislukt.

Aangedreven door BetterDocs

Doe mee aan de discussie

nl_NLDutch
en_USEnglish fr_FRFrench it_ITItalian es_ESSpanish de_DEGerman pt_BRPortuguese sv_SESwedish tr_TRTurkish jaJapanese pl_PLPolish zh_TWChinese id_IDIndonesian ko_KRKorean ms_MYMalay thThai nl_NLDutch