MySQL binaire logboeken alleen behouden zolang als nodig is (ZRM)

• Dit artikel is voor Zmanda Recovery Manager voor MySQL (ZRM)
  • Info Type: Tip

Info Beschrijving:

ZRM voor MySQL vereist dat binaire logboekregistratie is ingeschakeld op de MySQL-server om incrementele back-ups uit te voeren. Binaire logboekregistratie heeft een minimale invloed op de MySQL-prestaties, maar in een actieve database kunnen de logboeken groeien tot honderden gigabytes of zelfs terabytes.

ZRM voor MySQL heeft meerdere plug-in-interfaces om het back-up- en herstelproces aan te passen aan de sitevereisten. Een van de plug-in-interfaces is de post-backup-plug-in. Omdat de logboeken niet langer nodig zijn na een back-up, kan de postbackup-plug-in de binaire logboeken opschonen na de back-up.

De volgende opdracht die de oude binaire logboeken opschoont, kan worden toegevoegd aan de standaard postbackup-plug-in voor ZRM voor MySQL:

mysql -uroot -ppasswd -e à ¢ €Š“purge master logs before date_sub (now (), interval 1 day); à ¢ €�

Een andere optie is om de MySQL-serverparameter à ¢ €Š“expire_log_daysà ¢ €� in te stellen. De standaardwaarde voor expire_log_days is om logboeken op te schonen, nooit op te ruimen; door dit op een bepaald nummer in te stellen, kunt u de MySQL-server het opschonen van logboeken laten verzorgen.

Voorzichtigheid: Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het opschonen van binaire logboeken op de hoofdreplicatieserver als er back-ups worden gemaakt op de masterserver. Als slaves meer dan een dag achterlopen op de server, zal de binaire logboekverwijdering ervoor zorgen dat de replicatie mislukt.

nl_NLDutch
en_USEnglish fr_FRFrench it_ITItalian es_ESSpanish de_DEGerman pt_BRPortuguese sv_SESwedish tr_TRTurkish jaJapanese pl_PLPolish zh_TWChinese id_IDIndonesian ko_KRKorean ms_MYMalay thThai nl_NLDutch